Životna sehara

DuhovnaPsihologija

Jesmo li proaktivni vjernici ili pasivni?

Vjernik ne čeka da mu se stvari dogode već ima aktivan pristup životu  i čini da mu se stvari dogode. Ne sakriva se iza onog:”Ako bude sudbina, bit će.” Tako rade ljenčine i oni koji nisu shvatili zakon  sijanja i žetve, a svi zakoni su Božiji. Što posiješ, to ćeš požeti. Ne posiješ li ništa, ništa i ne očekuj. Ne promijeniš li ništa, ništa se neće ni promjeniti.

Read More »
DuhovnaPsihologija

Tehnika za uklanjanje loših misli

Bit će sve na kraju uredu i bit će. Ja ne znam zašto se ovo desilo i deštava ali znam da će sve na kraju biti uredu. Onaj svijet je doista istina, na ovom smo svi putnici. Izabirem da putujem sa vjerom. Nada je moj vodič – nikad ne gubim nadu u Božiju milost. I On će učiniti da me Njegova Milost prati sa svih strana. 

Read More »
DuhovnaPsihologija

Ne sumnjaj, sve će biti uredu

Naš zadatak je usmjeriti um i predati ga srcu. Šta to znači? Znači da kažete: Vjerujem i kada ne vidim. Vjerujem da će iz ovoga izaći samo dobro. Vjerujem da ću pobijediti ovu bolest, ovo iskušenje, ovu bol, ovu situaciju. Vjerujem.  Možete li reći da vjerujete i ušutkati um kada sumnja? Možete li biti u sadašnjem momentu i  osjećati  zahvalnost bez obzira na to što se dešava oko vas? Možete li živjeti tako da vas prošlost ne čini tužnima i ne plaši budućnost? Možete li pogledati strahove u oči? Ako sve ovo možete, možete  biti i sretne. Bog vas nije stvorio da biste životarile. Probudite se i živite!

Read More »
ZivotnaSehara

Jesmo li mladima uzor?

Kako očekivati od mladih ljudi da budu intelektualci, da vole knjigu, da čine dobro, da su optimistični, ako u vama samima kao roditeljima, prijateljima, rodbini ne vide uzor i iste vrijednosti kojima ih učite? Učinite prave vrijednosti popularnim i primamljivim u svom životu i sačuvat ćete i sebe i svoje porodice. Nisu loša vremena, samo je zlo glasnije… nemojmo dozvoliti da bude i popularnije.

Read More »

Snažna i sretna žena

DuhovnaPsihologija

Programiranje uma

Umjesto da se sukobljavate sa mislima ili opirete emocijama – samo izaberite drugačije. Ako vas nešto muči, jednostavno – ne pridajite tome pažnju.

Read More »
DuhovnaPsihologija

Kako manje brinuti?

Briga je magnet za još više brige, tjeskobe, stresa i svega lošega po vas. Dolazi kao rezultat pretjeranog vjerovanja umu kada počne smišljati u glavi najgore scenarije. Produkt šejtanskog sašaptavanja kojem je i cilj da vas zabrine i rastuži. Zar ćete mu to dozvoliti? On i želi da vas vidi jadne, tužne i  nesretne jer zna da što više brinete, više i sumnjate u pomoć Stvoritelja i dobar ishod. Tu vas želi pobijediti i slomiti.

Read More »

Recenzije